web analytics

Basiscursus op locatie

Basiscursus op locatie(s)

In de basiscursus wordt een basis gelegd voor een goede gehoorzaamheid van uw hond. De basiscursus is voor (jonge) honden die voor het eerst op les komen. Een pup vanaf ongeveer 15 weken oud of bijvoorbeeld een oudere herplaatsingshond die bij een nieuwe eigenaar is gekomen.

Het doel van de cursus is dat er een goede basis voor samenwerking gelegd wordt tussen u en uw hond.  De hond leert te gehoorzamen d.m.v. verschillende gehoorzaamheidsoefeningen die stapsgewijs en op een positieve manier worden aangeboden. Een grote voorwaarde voor het leren voor zowel hond als baas is dat het leren leuk is en dat er met plezier gewerkt wordt!

De aangeleerde oefeningen neemt u mee naar huis waarbij het belangrijk is dat u die thuis gedurende de week herhaaldelijk met uw hond oefent.

Er worden tijdens de praktische lessen ook theoretische onderwerpen behandeld waarbij te denken valt aan bijvoorbeeld de verschillende ontwikkelingsfasen van de hond,  het socialiseren,  zindelijkheid, leren om alleen thuis te zijn, voeding en het leren ‘lezen’ van uw hond.

Omdat honden persoons- en plaatsgebonden leren biedt DogPlus de mogelijkheid aan om baas en hond te begeleiden op verschillende locaties en situaties. De inhoud van deze cursus is gelijk aan een algemene basiscursus maar dan iedere keer op verschillende locatie(s).
De eerste les zal een theoretische les zijn (die zonder hond gevolgd wordt) waarna de praktijklessen volgen.

De basiscursus op locatie(s) worden verzorgd in Schoonoord en worden gegeven door een gediplomeerd kynologisch instructeur, opleiding voltooid bij  O&O.
Indien u meer informatie wenst of vragen heeft over de ‘basiscursus op locatie(s)’ kunt u contact met ons opnemen.