web analytics

Gedragstherapie

Ongewenst gedrag kan voortkomen uit verschillende motivaties die een hond heeft en dan kan gedragstherapie wellicht een oplossing bieden. U kunt bij DogPlus terecht voor alle problemen die u ervaart met uw hond.

Voorbeelden van probleemgedrag:

– Niet alleen thuis kunnen zijn; overmatig blaffen
– Angst
– Vernielen
– Agressie
– Trekken aan de lijn
– Onzindelijkheid
– Verlatingsangst
– Abnormaal gedrag

Een consult voor gedragstherapie begint bij het toesturen van een uitgebreid vragenformulier die u ingevuld terugstuurt. Dit is bedoeld om een zo’n goed mogelijk beeld van het probleemgedrag te krijgen.

Daarna volgt er een intakegesprek bij u thuis of op locatie waarbij de hond in zijn normale (leef) omgeving verblijft en goed geobserveerd kan worden. Bij dit gesprek zullen er aanvullende vragen gesteld worden ter probleemverduidelijking. Indien dit van toepassing is, kan er contact worden opgenomen met uw dierenarts om te overleggen of informatie in te winnen.

Hierna volgt er een diagnose en behandelplan op maat die u uitgewerkt en per mail thuis gestuurd krijgt. De uitvoering van het behandelplan doet u zelf, maar kan indien gewenst ook met begeleiding.
Binnen een maand kan er gebruik worden gemaakt van telefonische nazorg. Indien nodig of wenselijk kan er een vervolgafspraak gemaakt worden.

Gedragstherapie wordt gegeven door een gecertificeerde gedragstherapeute, die de opleiding heeft gevolgd bij Dogvision.